Q-Cells naperőművek

Q-Cells naperőművek

A Q-Cells nemcsak lakossági szinten bizonyít, hanem szerte a világban alkalmazzák naperőművek esetén is. Az alábbi összeállításunkban több naperőművet láthatnak, egyes Q-Cells naperőművek már 5 éve üzemelnek és termelik az energiát nap mint nap!

Ezeket a cikkeket mindenképp olvassa el!

A 6 leggyakoribb hiba, amelyet a napelem vásárlók elkövetnek

A 6 leggyakoribb hiba, amelyet a napelem vásárlók elkövetnek

Összegyűjtöttük azt a 6 leggyakrabban előforduló hibát, amit a napelem rendszer vásárlók elkövetnek.[...]
1 éves napelemes rendszer termelés

1 éves napelemes rendszer termelés

Valós energiatermelés egy régi telepítésünkről! A napelemes rendszerek energiatermelése jól modelle[...]
10 tévhit a napelemes rendszerekről

10 tévhit a napelemes rendszerekről

1. A napelemes rendszer túl drága A napelem modulok ára az elmúlt években folyamatosan csökkent. 20[...]

Brandenburg-Briest, Németország

Németország északi részén egy katonai repülőtérre telepítettek naperőművet 2011-ben. A naperőmű a világ egyik legnagyobb naperőműve, 280 focipályányi területet foglal el. A teljesítménye 91 MWp, amely kb 11 500 háztartást képes ellátni villamosenergiával nap mint nap. Az erőmű 383 000 db Q-Cells Q.Peak és Q.Pro napelemből épül fel. A naperőmű energiatermelése kb 90 000 MWh/év. Jól látható a különbség a hazai és az Észak-Németországi sugárzási viszonyok között, hazánkban ugyanez a naperőmű több, mint 1050 MWh villamosenergiát termelne évente.

Brandenburg naperőmű

Sault STE. Marie, Kanada

A Kanadában, Ontario államban található naperőmű 20 MWp teljesítményű, mely 2010-ben épült és 87 000 db Q.BASE modulból áll. A naperőmű a Google térképén is látható.

Kanada naperőmű

 Megtekintés a Google Térképen

Miyazaki, Japán

A japán atomkatasztrófa óta exponenciálisan növekszik a naperőművek száma Japánban. A Q-Cells egyik stratégiai piaca a japán piac, alább látható egyik naperőműve a szigetországban, Miyazakiban. Az erőmű 2,1 MWp teljesítményű, Q-Pro G2 modulokból áll, amelyek a Photon tesztje alapján 2013-ban a világ legjobb polikristályos napeleme (a teljes cikket itt olvashatja).

Japan naperőmű

Basilicata, Olaszország

Olaszország déli részén, 2009-ben épült Q-Cells naperőmű 12 MWp teljesítménnyel. A naperőmű Q.BASE modulokból áll.

Olaszorszag naperőmű

Puglia, Olaszország

Olaszország déli részén, 2009-ben épült Q-Cells naperőmű 12 MWp teljesítménnyel. A naperőmű Q.BASE modulokból áll.

Puglia_Q-Cells_napelem

Le Castellet, Franciaország

Dél-Franciaországban épült Q-Cells naperőmű 2013 júliusában. A naperőmű Q-Peak monokristályos elemekből áll. A napelemek kiválasztásánál döntő tényező volt a német származás. A Q-Cells naperőmű 4,48 MWp teljesítményű és 2600 háztartást lát el villamos energiával.

Frnaciaorszag_Le_Castellet

Celina, USA

Amerikában, a Texas-ban lévő Celinában épült Q-Cells naperőmű 2013-ban. A teljesítménye 4,99 MWp, Q.PRO G2 modulokból áll.

Celina_USA

Strasskichen, Németország

2009-ben épült Q-Cells naperőmű 53 MWp teljesítménnyel. A Q-Cells naperőmű Q.BASE modulokból áll. A naperőmű a google térképén is látható.

Strasskirchen

Megtekintés Google térképen

Finsterwalde, Németország

A Finsterwalde-ban található naperőmű 83 MWp teljesítményű, egyike Európa legnagyobb naperőműinek. A telepítése 2009-ben kezdődött, majd 2010-ben fejeződött be. Q-Cells Q.BASE napelemekből áll. Szintén látható a Google térképén.

Finsterwalde_Q-Cells_napelem

Megtekintés Google térképen

Zeithain, Németország

Szintén 2009-ben épült naperőmű, mely 12 MWp teljesítményű. Q-Cells Q.BASE modulokból áll. Mindössze 6 hónap alatt telepítették és kapcsolták a hálózatra. Az erőmű látható a Google térképén is.

Zeithain_Q-Cells_napelem

Megtekintés Google térképen

Zerbst, Németország

Szintén egy nem használt katonai repülőtéren valósult meg ez a naperőmű, 46 MWp teljesítménnyel. A naperőműben Q-Cells Q.Peak, Q.Base és Q.Pro modulok is termelnek. A naperőmű 2011-ben épült.

Zerbst_Q-Cells_napelem

A Q-Cells dinamikusan növekszik az európai és Japán piacon, így a jövőben még több Q-Cells naperőművel bővül összeállításunk. A képek és adatok forrása a www.q-cells.com.

Szerkesztette: Ökrös László

Hozzászólások

hozzászólás

Comments for this post are closed.