FK-sikkollektorA napkollektor egyik nagy előnye, hogy nem szükséges semmiféle engedélyeztetés, mindössze telepíteni kell a rendszert és azonnal működik.  A napkollektor ára az elmúlt években nem változott jelentősen. A napkollektor árát alapvetően meghatározza az, hogy milyen típusú napkollektort alkalmazunk.

Mit jelent a napkollektor ára?

A napkollektor ára önmagában kevés ahhoz, hogy eldöntsük, milyen napkollektort és mekkora rendszert telepítsünk. A különböző típusú napkollektorok nem csak a minőségben térnek el egymástól, így az árat a különböző paraméterek együttes figyelembevételével célszerű megvizsgálni. Emellett fontos tényező az is, hogy a napkollektor önmagában nem termel meleg vizet. A napkollektort rendszerként kell vizsgálni, amibe beletartoznak a csővezetékek, a melegvíz-tároló (puffer tartály), a tágulási tartály, a csővezetékek, a szivattyú és a vezérlés.

Mindenképp olvassa el!

A 6 leggyakoribb hiba, amelyet a napelem vásárlók elkövetnek

A 6 leggyakoribb hiba, amelyet a napelem vásárlók elkövetnek

Összegyűjtöttük azt a 6 leggyakrabban előforduló hibát, amit a napelem rendszer vásárlók elkövetnek.[...]
1 éves napelemes rendszer termelés

1 éves napelemes rendszer termelés

Valós energiatermelés egy régi telepítésünkről! A napelemes rendszerek energiatermelése jól modelle[...]
10 tévhit a napelemes rendszerekről

10 tévhit a napelemes rendszerekről

1. A napelemes rendszer túl drága A napelem modulok ára az elmúlt években folyamatosan csökkent. 20[...]

Általánosságban elmondható, hogy a síkkollektorok olcsóbbak, mint a vákuumcsöves kollektorok. Viszont ha ezt hatásfok és megbízhatóság szempontjából vizsgáljuk, már vegyes a kép. A síkkollektorok a téli időszakban kevesebbet termelnek, mint a vákuumcsöves kollektorok (ez a különbség akár 30% is lehet!), viszont egy jégeső könnyebben okoz kárt a vákuumcsöves kollektorokban. Egy üzemzavar vagy áramszünet esetén a síkkollektort nem veszélyezteti a túlhevülés. Egy gyengébb minőségű vákuumcsöves kollektor esetében viszont gondoskodni kell túlhevülés elleni védelemről , mert a vákuumcső belsejében könnyen keletkezhet 250 °C hő is, ami hatására kilyukadhat a vákuumcső.

Mindezek mellett a napkollektorok árának vizsgálatánál a következő szempontokat is érdemes figyelembe venni:

  • A megbízható minőségű csőszerelvények alkalmazása hosszú időre megkönnyítheti az életünket, gondoljunk csak egy egyszerű anyaghibára és máris elkezd folyni a fagyálló!
  • A minőségi napkollektor minőségi összeszerelést és minőségi garanciát biztosít.
  • A rendszert hosszú évekre tervezzük, a minőségi munkavégzés nem is lehet kérdés egy hosszú távú befektetésnél.
  • A napkollektor ára a napkollektoros rendszer mindössze 30-40 %-a.

Egy kiváló minőségű, német gyártmányú FK Basic álló síkkollektor ára 120 600 Ft + ÁFA (bruttó 153 264 Ft). Kedvezményes árainkhoz kérje személyre szabott árajánlatunkat!

Szerkesztette: Ökrös László