Napelem_szereles_NVSolar

1. Helyszíni felmérés

A telepítést a helyszíni felmérésünk előzi meg. A helyszíni felmérés során megállapítjuk az épület pontos tájolását, elhelyezkedését, a telepítési hely paramétereit (tető/talajfelszín mérete, egyéb telepítési elvárásoknak megfelel-e), meghatározzuk, hogy az adott telepítési helyen milyen elemekre lesz szükség. Ezek elsősorban a tetőtartók, az elektromos vezetékek, elektromos kisegítő eszközök (túlfeszültség védő, stb.). Ritkább esetben megfelelő pár fénykép a tetőről.

2. A telepítés

A telepítőcsapatunk felhelyezi a tartószerkezetet, a napelemeket, a kábeleket, elhelyezi az invertert. Az inverter kerülhet zárt helyre, illetve kültérre. A telepítést mindenképp szakképzett telepítőcsapatunk végezi, mert csak így várható el, hogy a rendszerünk valóban 30 évig problémamentesen fog működni.

A tetőre történő telepítés során először a tetőkampók, a sínek, majd a napelemek kerülnek fel. A mérőórát az áramszolgáltató cseréli.
ELMŰ/ÉMÁSZ és DÉMÁSZ területen az óracsere 3x16 A meglévő teljesítményig ingyenes, azaz összesen 48 A teljesítményig. Ha pl 1x32 A a meglévő teljesítmény, vagy 1x25 A és 2X10 A, szintén ingyenes.
EON területen 3x63 A teljesítmény alatt ingyenes az óracsere. Az óracsere pontos összegét az áramszolgáltató az igénybejelentés utáni műszaki gazdasági tájékoztatóban közli.
A telepítés háztartási méretek (1-5 kWp teljesítményű rendszer) esetén mindössze 1-2 napot vesz igénybe, természetesen nagyobb méretekben illetve speciális igények esetén ennél több időbe is belekerülhet. Ilyen esetek elsősorban akkor fordulnak elő, mikor több tetőfelületre is kerül napelem, síktetőre vagy talajra történik a telepítés stb. Telepítőcsapatunk nagy gyakorlattal rendelkezik mind cserép-, illetve síktetőre, mind talajra történő telepítés lebonyolításában.

Egy korábbi telepítésünk látható a következő videón:

A napelemek telepítése történhet hagyományos tetőre, lapos tetőre vagy pedig talajra, egyéb sík felületre. Nézze meg tartószerkezet választékunkat:

Napelem tartószerkezet ferde tetőre

Napelem tartószerkezet lapostetőre

Napelem tartószerkezet talajra

Szerkesztette: Ökrös László