medencefutes

Medencefűtés

A medencefűtés kézenfekvő megoldás napenergiával. A nap nyáron sugározza be az éves energia nagy részét, ezért a medence használatához jól illeszthető a napkollektoros medencefűtés. A medencefűtés esetén megvan az a hatalmas előny, hogy a napkollektoros rendszerünk télen is képes fűtésrásegítésre, vagy pedig a használati melegvíz nagymértékű kiváltására.

Milyen napkollektor alkalmas medence fűtésére?

Medencefűtésre többféle megoldás létezik. El lehet indulni a házi barkács megoldástól, amikor is egy egyszerű pvc csőre műanyag palackokat húzunk. Ez csak a legnagyobb melegben képes felfűteni a medencénk vizét, viszont nagyon egyszerű megoldás és házilag könnyen kivitelezhető. Lehet kapni egyszerű fekete színű pvc csőkígyót, ami szintén hasonló megoldással melegíti a medencénk vizét. Ez a megoldás szintén csak nyáron alkalmazható, ősszel, tavasszal és télen nem alkalmas használható hőmérsékletű melegvíz leadására.

Ezeket a cikkeket mindenképp olvassa el!

A 6 leggyakoribb hiba, amelyet a napelem vásárlók elkövetnek

A 6 leggyakoribb hiba, amelyet a napelem vásárlók elkövetnek

Összegyűjtöttük azt a 6 leggyakrabban előforduló hibát, amit a napelem rendszer vásárlók elkövetnek.[...]
1 éves napelemes rendszer termelés

1 éves napelemes rendszer termelés

Valós energiatermelés egy régi telepítésünkről! A napelemes rendszerek energiatermelése jól modelle[...]
10 tévhit a napelemes rendszerekről

10 tévhit a napelemes rendszerekről

1. A napelemes rendszer túl drága A napelem modulok ára az elmúlt években folyamatosan csökkent. 20[...]

Mit használnak a profik?

A professzionális megoldás a síkkollektor vagy vákuumcsöves napkollektor alkalmazása medence fűtésére. A napkollektor rendszer ebben az esetben egy hőcserélővel adja át a hőt medence vizének. Erre a vezérlőkben külön program vonatkozik, ezzel könnyedén be lehet állítani a megfelelő működést.

Piliscsaba_napelem_kollektor_Tuzson

Miért fűtsük a medencét napkollektorral?

A medencefűtés jelentős hőt igényel a nyári időszakban is. A medencefűtéshez méretezett napkollektoros rendszer téli üzemben elő tudja állítani a háztartás HMV (használati melegvíz) igényének jelentős részét, vagy pedig még a fűtésre is rá tud segíteni.
Emellett, a napkollektor képes a leggyorsabban felvenni a nap által kisugárzott hőt, ezáltal a leggyorsabban felfűteni a medencénket.

Szerkesztette: Ökrös László

Hozzászólások

hozzászólás

Comments for this post are closed.